roughplumnope.gq fotoalbum
Boekpresentatie 31 oktober 2019
herruckrodgepas.tk Een Beerput die geen Doofpot werd. source Bij onderzoek naar haar voorouders stuitte Alice Garritsen bij toeval op de geschiedenis van het ontslag van ds. Rumpius. Hij was in Hengelo van 1682-1688. Op het predikantenbord in de Remigiuskerk staat achter zijn naam “ontzet”.  Maar wat dat inhield was niet bekend. Na het doorspitten van meer dan 7000 bladzijden oude handschriften heeft ze de hele zaak en alles wat daarbij te pas kwam neergelegd in het boek, getiteld “Een Beerput die geen Doofpot werd”. De presentatie van het boek op 31 oktober werd georganiseerd in samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging en de Protestantse Gemeente. Er zitten immers zowel historische als kerkelijke elementen in verweven. Gert Wenneke was hierbij vanaf het begin betrokken en fungeerde als “verbindingsofficier” van de schrijfster uit Assen met Hengelo. En hij was de ceremoniemeester op de avond van de presentatie.
Om een link te leggen met het heden sprak eerst mr. Eva Kwakman, landelijk officier van justitie Huiselijk Geweld, Kindermishandeling en Zeden. Zij vertelde over de strafrechtelijke aanpak van seksueel misbruik in de huidige tijd.
Auteur Alice Garritsen begon haar toelichting vanaf de kansel. Maar symbolisch voor het ontzet van de dominee ging zij halverwege weer naar beneden om daar haar toespraak voort te zetten.
Vervolgens werd het eerste exemplaar overhandigd aan Aleida Blanken. Met een dankwoord en bloemen werd het officiële gedeelte afgesloten en konden de bijna 100 aanwezigen genieten van een drankje. Het boek kon worden aangeschaft, desgewenst gesigneerd door Alice Garritsen.
Voor wie de avond gemist hebben;  voor de prijs van € 24,50 is het boek (272 pagina’s) nog te bestellen. Ga daarvoor naar www.hetboekenschap.nl/beerput.Home  |  Fotoalbum  |  Reclame  |   |  Archief  |  Links  |  Contact  |  Sitemap